Change your cover photo
Change your cover photo
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

454
27 Sep 2011
Journalist, TV-producent og forfatter
43 54 21 55
30 11 21 55
Saltøvej 10, 2665 Vallensbæk Strand

Journalist, der går sine egne veje, bestandig på jagt efter den store og oversete historie med globale perspektiver. Har rejst som reporter i Afrika, Asien, Australien, Caribien, Mellemøsten, Polynesien, Nord-, Central- og Sydamerika.
Tidligere avisbud, sportssejler og flyvesergent. Alsidigt uddannet publicist og underviser med særlig interesse for kritiske projekter om kultur, historie, politik, sociale og internationale emner.
Grundlægger og indehaver af Søndags-Bladet (1973), Forlaget Gonzo (1984) og produktionsselskabet Medialex Film og TV (1996). Tilrettelægger af 36 TV-dokumentarer, blandt andet tre serier i DR om sporene efter den danske slavetid på Guldkysten og i Caribien. Desuden om misbrug af LSD og "hvide snit", om Kenyas superløbere, oliejagt i Ecuador, kampen mod AIDS, om gummitappere i Brasilien, arven fra Holocaust, jægersoldater i Danmark/USA og meget andet.
Forfatter af 18 bøger, senest 'Nyheder på liv og død. I sporene efter Danmarks største journalist gennem det besatte København', 'Kongehusets joker. Fra slavedreng til slotsidol', 'Anker. Et liv med fejder', "Legenden om Denmark - den danske slave, der ændrede USA's historie", "Outze - Reporter, Redaktør, Revser" (med Ole Lange, biografi om Informations grundlægger) og "Slavernes Slægt".
Belønnet med Cavling-prisen (afsløring af hemmelige LSD-forsøg), hæderslegater og andre priser (blandt andet for TV-dokumentaren 'Blodets Bånd' om tamilsagen, der førte til regeringens fald).
Redaktør af jubilæumsbogen 'DE EVENTYRLIGE. Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub', 2018. Bidragyder til 14 andre bøger og antologier.

Æresmedlem af støtteforeningen 'Informations Venner' og Faglig Ungdom Odense. Medlem af Dansk Journalistforbund og Nairobi-klubben.