Change your cover photo
Change your cover photo
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

415
4 Apr 2000
Dr. Prof. I fysik indtil 2010 derefter Gæsteprofessor i kemi

Mit virke er som forsker i Fysik og Kemi udover en undervisningsforpligtigelse
og så foredragsvirke bl.a. indenfor Folkeuniversitetet FOF eller LOF. Desuden er
der ekspeditioner og eksperimenter i forbindelse med forskningsprojekter på universiteter i USA, Japan, Kina, Indien og Sydamerika. Forskningen i mit arbejde er eventyrlig, dvs. valg af eventyrlige. ambitiøse emner med knald eller fald, altså succes eller nederlag eller begge dele. Det er så i forbindelse med rejser og udlandsophold.

Af eventyrlige forskningsprojekter kan nævnes min første med min vejleder, Holger Bech Nielsen, om produktion af elementarpartiklerne, hadroner, ud fra en kogende suppe af quarks og en sådan model kunne godt beskrive de stødsprocesser, som en slags termodynamisk partikel process, og som jeg arbejdede med i højenergi experimenterne i det store laboratorium i CERN beliggende i en forstad til Geneve tæt ved Jura bjergene. Dernæst kan nævnes et eventyrligt projekt om kollision af sorte huller betragtet som en slags solitoner.
Projektet kom i stand ved en invitation til Cambridge University, hvor jeg hold foredrag og efterfølgende diskuterede sammenstød af sorte huller beskrevet ved næsten periodiske funktioner med Stephen Hawking, som var interesseret i mit foredrag om loopspace.
Dernæst havde jeg et godt projekt med Ole Mouritsen om Høj Temperatur Supraledning, hvor vi fandt en relation mellem Overgangs-temperatur og størrelse af kobberoxid domæner, som vi kunne publicere i Nature. Derefter har jeg haft projekter i protein-foldning of cellemembran krumnings teori beskrevet ved differential-geometri.

Jeg startede min forskerkarriere med et postdoctorat i elementarpartikel fysik i det Japanske højenergi laboratorium, KEK, nord for Tokyo, og med rejser rundt a Japan som foredragsholder og bjerg klatring på bl.a. Fujiyama. Det var 1980. Desuden forskningsrejser til byer i Kina.
Derefter var jeg ansat som forsker på Imperial College i London og arbejdede også med forskere Cambridge. Dernæst på et internationalt center i Trieste, Norditalien og fortsatte derefter som senior stipendiat på DTU i computer teknologi, hvor vi konstruerede og arbejdede på Parallel Computeren PALLAS.

Derefter blev jeg ansat på University of Illinois i USA inden for fysisk kemi og arbejdede også som forsker i Minas Gerais i Brasilien med turer som foredragsholder rundt i Brasilien. Dernæst fik jeg bevilget et grund-forskningscenter, Quantum Protein Center, på ca 50 millioner med et professorat i biofysik på DTU og fik skrevet gode artikler i bl.a. Science journalen og nogle videnskabelige bøger og derefter sandelig så medlem af eventyrklubben og videnskabernes selskab med store oplevelser og foredrag.