Change your cover photo
Change your cover photo
Pro Bjergbestiger, Foredragsholder, Forfatter, Guide og Eventyrer.
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

468
13 Mar 2018
Pro Bjergbestiger, Foredragsholder og Guide
4521675417

Pro Bjergbestiger og Foredragsholder.
Født i 1976 og gennem mere end 20 år har Jakob Urth dyrket sin passion for bjerge og er i dag, Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestiger/guide.
- Forfatter til bogen: "Mod Verdens Tag" En beretning fra Mount Everest og andre af verdens højeste og mest ekstreme bjerge. Anmelderrost og fortalt med humor og stor passion.
- Foredragsholder, primært for virksomheder som ofte bruger Jakob Urth som inspiration, igangsætter og for at give "nye tanker og ideer" til forskellige setup. Se mere via website.
- Bjergbestiger/guide: Jakob er meget ofte på tur i bjergene. På egne ekspeditioner og projekter eller via hans arbejde som guide. Han har som eneste dansker besteget fire bjerge over 8.000 meter (Gasherbrum II, Shishapangma, Cho Oyu og Mount Everest) – de tre første uden brug af kunstig ilt samt to af dem, som første dansker nogensinde.

Derudover har han et utal af henholdsvis 5.000, 6.000 og 7.000 meter toppe på sit klatre CV, ligesom han har deltaget i ekspeditioner over det meste af kloden. #14x Aconcagua (6962m) som guide #10x Elbrus (5642m) som guide #12x Kilimanjaro (5895m) som guide samt adskillige bestigninger af fx Mont Blanc samt det smukke og ikoniske bjerg Ama Dablam i Nepal.

Dertil har han arbejdet flere år i Grønland med trekking, hundeslædeturer og har på ski, 7 gange tidligere guidet krydsninger af Indlandsisen i Sydgrønland.
Og meget meget mere...han er altid godt for en røverhistorie fra de varme lande og siger aldrig nej til en kop god kaffe 🙂