Change your cover photo
Change your cover photo
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

363
23 May 1989
Journalist, forfatter

Drømte i en tidlig alder om at rejse ud “Østen for solen og vesten for månen og langt, langt ud bag de blå bjerge,” hvor eventyret ventede på mig. Som utålmodig ung journalistelev hitchhikede jeg til Nordafrika og fulgte Nilen gennem Sudans sumpe til Kenya.

Deltog i 1971 i en ekspedition, der udforskede hidtil ukendte huler på Barbados. Besøgte flere gange slædepatruljen Sirius i Nordøstgrønland og vendte tilbage til Grønland igen og igen. Blev sat ned med helikopter for at undersøge Brønlunds grav på Lambert Land. Kørte med hustru og 8-årig datter i Landrover tværs gennem Sahara til Vestafrika. Svedte tran i regnskoven i Malaysia og oplevede snestorm på Antarktis.

Boede flere gange hos højlandsindianerne i Andesbjergene i Peru. Besøgte den mystiske Dogonstamme i Mali, vandrede i Kaukasus og fløj fra Venezuela med vandflyver ind i regnskoven i Amazonas. Besøgte Somalia, da borgerkrigen var værst, og krydsede Vietnam og New Zealand fra nord til syd. Fulgte sporene af nordboernes “Vinlandsrejser”til New Foundland. Besøgte torturofre i Chile og løste en mordgåde på Incastien i Peru. Sejlede ad Nigeren til Timbuktu og ad “Flotillens gamle vej” til Mandalay.

Har som journalist arbejdet som kulturredaktør på Ritzaus Bureau, i Udenrigsministeriet som informationsmedarbejder for samarbejdet med udviklingslandene, medarbejder og oplæser ved Radioavisen, redaktionschef og rejsende medarbejder ved Familie Journalen og chefredaktør for ugebladet Søndag.

Har lavet dokumentarfilm om et sjællandsk landsbysamfund og har bl.a. skrevet bøgerne “Sirius - Nordøstgrønlands slædepatrulje”, ”Verden på højkant” om den danske jesuiterpræst Peter Tantholdt i Peru og erindringsbogen “Fornuften fik aldrig overtaget.”

Formand for Eventyrernes Klub i 2001.