Skift dit forsidefoto
Vagn Bjerre Christensen
Skift dit forsidefoto
Denne brugerkonto status er Godkendte

Denne bruger har ikke tilføjet nogen oplysninger til deres profil.

293
2 jun 1970

Født i 1934. Opvokset på et højskolepræget gartneri i Sengeløse. Efter en tidlig realeksamen et års praktisk arbejde i gartneriet. Tog som 16 årig sommer job på et engelsk gartneri og blaffede retur via Skotland. Adgangseksamen til Polyteknisk læresanstalt (DTU) året efter, som jeg fejrede ved at blaffe til Rom. Startede på studierne som 18´årig. Lige før 2. årsprøve i 1954 deltager i Geodætisk Instituts opmålingsekspedition til Færøerne og Grønland i fem måneder. Derefter 6 måneder på Askov Højskole (åndslivet skulle jo også passes).

Sprang fra studierne og uddannede mig i tre år i gartnererhvervet. Blev derefter formand på fars gartneri, som vi omorganiserede til hovedsageligt tomatproduktion. Startede som selvstændig i 1963. Og i de næste 10 år byggede jeg et gartneri på 15.000 km2 under glas med en årlig produktion af knap 500 tons tomater.

Rejste som ”Experiment Ambassador” 10 uger til USA i et ungdomsprogram i 1962. Blev i 1965 formand for den danske afdeling af ”The Experiment in International Living” i de næste 8 år. Jeg blev sendt på lederkursus i Indien i 1965. Rejste året efter til Nigeria, Ghana og Sierra Leone for at etablere kontakter og udvekslingsrejser. Blev året efter sendt til Island for at starte organisationen deroppe.

Efter grønlandsekspeditionen i 1954 blev jeg aktiv bjergbestiger og medlem af Dansk Bjergklub. Flere ture til Alperne, hvor også Mt. Blanc senere blev besteget. Jeg deltog i en klatreekspedition til Ammassalik i 1964, og fire år senere på en meget ambitiøs ekspedition, hvor målet var at bestige det hidtil ubestegne Ejnar Mikkelsen fjeld. Det lykkedes desværre ikke. Året efter deltog jeg i en engelsk ekspedition med det samme mål, men på grund af den vejrmæssig værste situation i mange år lykkede det heller ikke. Sommeren efter besteg jeg Afrikas tre højeste bjerge sammen med min engelske ven og klatrekammerat Alastair Allan. Sammen lykkedes det os året efter i 1971 at samle et hold og bestige Grønlands højeste bjerg. Det var ikke besteget siden 1935. Var formand for Dansk Bjergklub i årene 1970 – 74.

I 1971 var vi en lille flok, der organiserede en huleekspedition til Barbados, hvor vi opdagede og udforskede helt ukendte drypstenshuler. De er nu øens største attraktion efter de skønne hvide sandstrande.

I 1974 blev Ladakh åbnet for omverdenen. Det er et lille rige dybt inde i Himalaya med en ren tibetansk kultur. Det lykkedes mig at komme med på et tysk trekking hold, som – måske – den første dansker. Efter en trekking tur til Mt . Everest basecamp i 1978 hørte jeg at ruten omkring Annapurna lige var åbnet. Så året efter samlede jeg et hold, hvor vi som det første danske hold vandrede rundt om bjerget i 23 dage. I 1983 deltog jeg på en filmekspedition sammen med Jens Bjerre i det nordlige Pakistan, et område som jeg er vendt tilbage til mange gange. Sidst i 2018.

Tidernes ugunst indenfor tomatbranchen gjorde at jeg solgte gartneriet sidst i 80´erne og startede et lille rejsebureau, som jeg kaldte ”Travel life”. Det udviklede sig op gennem 90´erne til bureauet med Danmarks mest eventyrlige rejser. Ikke mindst på grund af mine kammerater i klubben, hvor mange bidrog som rejseledere og med gode idéer. 21 af mine kammerater har gennem årene været rejseledere. Nogle kun én gang, andre mange. Vi var de første der lavede rejser til Pakistan, Yemen, Iran, Irak, Syrien, Etiopien, Mali, Irian Jaya og Patagonien. Selv har jeg gennem de sidste 35 år været rejseleder på over 100 rejser på 6 kontinenter. Efter salget af Travel life blev jeg en slags konsulent for Marco Polo, og er senere fortsat med at lave rejser for venner og bekendte.

Der blev også tid til organisations arbejde gennem årene. Jeg blandede mig i politik og blev opstillet som folketingskandidat for Venstre. Vandt valgte i Østre Storkreds på personlige stemmer i 1979, men det år røg Venstres tillægsmandat! Jeg kom ikke i Folketinget, så selvfølgelig var jeg skuffet, men jeg har senere tænkt, at Vorherre holdt hånden over mig…. Var i mange år formand for Forstædernes Bank. Udover de tidligere nævnte var jeg også formand for GF/Garta A/S, Askov Højskole, Høje Tåstrup Amtsgymnasium, Københavns Højskoleforening og – ikke mindst - Eventyrerne Klub.

Efter mange travle år, hvor tiden var knap, blev der tid til at skrive. Og jeg har udgivet to erindringsbøger. Den første hedder ”Livet tilhører den der tør”, og fortæller om barndommen og ungdommen, indtil jeg blev gift i 1972. Den næste hedder ”Jeg elsker den brogede verden”, og den er ført up to date.
Den første er udsolgt, men den anden kan stadig købes.

Nej