Skift dit forsidefoto
Barry Lereng Wilmont
Skift dit forsidefoto
Denne brugerkonto status er Godkendte

Denne bruger har ikke tilføjet nogen oplysninger til deres profil.

365
2 jan 1990

1936; Født 17.01 i East St. Paul, Manitoba, Canada.
1963; Genskaber i Montréal og i hemmelighed den forsvundne Stanley Cup.
1966-73; Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, København. Medl. af Akademirådet, (Malersektionen) Det Kgl. Danske Kunstakademi, København
og Kunstnerforeningen af 18.Nov, grundlagt 1842 af Bertil Thorvaldsen i Kbhvn,
1967; (01.07 og 27.07) Møder Thomas Dinesen i København; begge har haft samme adresse på rue Bleury, Montréal, Quebec, Canada.
1968-1989; Rejst blandt Cree, Siksika, Nootka og Gwitch'in folkene i Canada.
1971; Tildeles et dansk statsborgersskab.
1976; Inviteret til Vatikanet vedr. Azteker skat bragt til Rom i 1522 fra Mexico
1978; Inviteret af Governor General Jules Léger til Rideau Hall i Ottawa, Ontario.
1979; POLITIKEN 13.01- Helside Artiklen; DE GALE MÆND I CANADA
1982; Tilknyttet R.C.M.P. til God's Lake Narrows, Northern Manitoba, Canada
1985; Møder Yami Lester i Alice Springs, N.W.T. Australien. der giver ham tilladelse til at indsamle myter og legender fortalt af Aranda og Pitjantjara klanerne i Simpson Ørkenen.
1985: DR udsendelserne; Ansigter i et canadisk spejl og andre fortællinger.
1984-1988; udgiver myter fortalt af Nootka, Cree og Siksikaw (Blackfoot) i Canada.
1985; Nootka bådbyggeren George Wikinanis (Først fødte søn en tidlig morgen) fra Nootka Sound, Vancouver Island bringes til Roskilde, hvor han fra en 30 m. Western Red Cedarstamme udhugger en hvalfangerkano til 24 personer, der fragtes til Danmark med ØK fra Vancouver, BC til Hamburg og herfra med DSB godstog kommer til Roskilde Vikingeskibshal. Wikinanis var den sidste der formåede at udhugge en hvalfangerkano til jagt på Stillehavet.
1987: Jorden rundt på 66 dage; Med tog København-Stockholm, sejler til Helsinki; med tog til Moskva, og Den Transsibiriske Jernbane til Ulan Bator Ude i Mongoliet og derfra med kinesisk tog til Peking og Xian; fortsætter til Chunking og sejler via Yangtze Floden til Shanghai, hvor han ser hospital skibet Jutlandia, der ligger til ophugning. Fra Shanghai sejler han til Hong Kong, hvor han, med nogle dages forsinkelse, mister skib, og må flyve til Los Angeles; hvorfra han med tog kører over det nordamerikanske kontinent til New Orleans og New York, hvor kaptajnen på QE2 giver ham en 1. klasse kahyt til Southampton, UK; på kajen venter en slægtning, der i sin JENSEN automobil kører ham til Harwich. Nu, uden penge, lykkedes det ham, at overtale DFDS til at lade ham sejle som "blind" passager til Esbjerg, hvor DSB storsindet, giver ham fribillet til København, hvor han står af på Hovedbanegården 66 dage efter afrejsen.
1989: Med sin baggrund og eventyrlige liv i Canada, bliver han tilknyttet Nanook Patruljen, og stationeret i Fort McPherson, N.W.T., hvorfra han deltager i patruljer i MacKenzie Deltaet, Inuvik, Aklavik, Artic Red River, Peel -og Rat River og westover til Richardson bjergene, ved grænsen til Yukon. Han afmønstrede 4 mdr. senere i Yellowknife hvor han får tilladelse til at bringe sin uniform og dele af udstyret med til Danmark.
1989: Skriver i POLITIKEN d. 20. aug. - dobbeltside artikel; Jagten på den gale dansker
1989: Skriver i POLITIKEN d.10.sept. -dobbeltside artikel; Da helvede frøs til is.
1990: Optages d. 2. januar i Eventyrernes Klub i Nyhavn.
2004: Møder den skotske digter George McKay Brown i Stromness på Orkney Øerne. I deres litterære samtaler i forfatterens hus, der varede i tre uger, hejste de hver morgen AC's blå vimpel i MacKay Browns have. Morskaben og mængden de konsumerede af "doktorens" hjemmebryggede Ale gjorde, at man i Stromness det efterår talte om hvorfor mon George MacKay Brown, der var katolik, får besøg af en mand med et britisk navn, der fortalte, at han kom fra Danmark; og den historie gav anledning til megen snak og man holdt et vågen øje med deres færden i byen.
2008: Optages i CANADIAN WHO'S WHO.
2009: Barry Wilmonts bogudgivelser (1981-2008) udstilles solo i Den Sorte Diamant Det Kgl. Bibliotek, København.
2017: På sporet i Kenya af Denys Finch Hatton, myten bag Karen Blixen og tiden på den afrikanske farm. Rejsen indfriede et løfte givet til en værdsat ven i Kenya.
2017; Donerede til Karen Blixen Museet i Rungsted et eksemplar af den "tabte" digtsamling THE TRAVELLER, (kun trykt i 50 ekspl.1927) som Denys Finch-Hatton tog med, da han den 8. May 1931 forlader Karen Blixen. Denys Finch-Hatton dør kort tid efter i et flystyrt d. 14. May 1931, hvor digtsamlingen forsvandt i flammerne. Det lykkedes at spore og købe to eksemplarer fra en bogsamler i USA, hvor det ene eksemplar donneres til Karen Blixen Museet i Rungstedlund. "Bogen" er nu tilbage hvor den hører til, i Karen Blixens bibliotek i Rungstedlund.
2018: Bogværket In Search of a Myth Lost - Denys Finch-Hatton og Karen Blixen udstilles i Den Sorte Diamant og modtager Forening for Boghaandværks hæders diplom.
2019: Modtager Forening for Boghaandværks hæders pris For Årets bedste Bogudgivelse - KRYSTALSPEJLET - Maldorors Melankolske Rejse. Bogværket udstilles i Den Sorte Diamant - Kgl. Bibliotek - København.
2019: Udgives ØJEBLIKKET - med ét er der stille. Udvalgte digte af Morten Nielsen
2020/2021: ITHAKA - P.C. Cafafy (dansk oversættelse) Pavillon Neuf Private Press
2021:British Museum (Medal Collection) London incl. 2 af Barry Wilmonts medaljer
29. aug. 2022: Bogværket- ØJEBLIKKET - med ét er der stille, modtager Forening for Boghaandværks pris, for bedste bogbind og Bogprojekt. Bogværket udstilles på Det Kgl. Bibliotek i København. Bogværket indgår i Kobberstiksamlingen, Statens Museum for Kunst, København.
2022: Charlottenborg Blues - imens vi venter på Henry udg. i ét (1). sign/nr. ekspl.
Har modtaget Generalkonsul Georg Jorck og hustru Emma Jorcks Mindelegat, Augustinus Fonden, Brandt Brandtved Fonden, Henry Heerups Hæderslegat, Danmarks Nationalbanks Jubilæumslegat, Kulturministeriets Rejselegat, Dansk Forfatterforenings Rejselegat, Professor Gottfred Eickhoff og Hustru, maleren Gerda Eickhoffs Fond, Frihedskæmperen Mogens Poulsens Mindelegat og Grosserer F.L. Foghts Fond.
Hans grafiske håndsatte- og håndindbundne bøger, er udgivet i begrænsede oplag udstyret med litografier og gouaches, er repræsenteret i danske som udenlandske kunstmuseers grafiske samlinger, herunder Kobberstiksamlingen (Statens Museum for Kunst), og Håndskriftsamlingen (Det Kgl. Bibliotek) i København.